Yhdessä tekeminen vahvistaa ystävyyttä. Keskinäinen ymmärrys, arvostus ja kunnioitus vahvistuvat. Yhdessä rukoileminen yhdistää ja lähentää kristittyjä.

Kristittyjen yhteistä ekumeenista rukousviikkoa vietetään tammikuussa kahdeksan päivän ajan. Tällä viikolla rukoilevat kristityt liittyvät yhteiseen ketjuun kaikkialla maailmassa.

Tasavallan presidentin antamassa rukouspäiväjulistuksessa sanotaan: ’Rukouspäivänä kirkot rukoilevat ystävyyttä yli rajojen, rauhaa ja oikeudenmukaisuutta maailmaan sekä Jumalan varjelusta luomakunnalle. Ystävällisyyden osoittaminen ja hyvä tahto luovat perustan turvallisuudelle ja yhteistyölle. Elämän myrskyissä meille avautuu mahdollisuus pyytää apua. Hädän keskellä saamme luottaa Korkeimman voimaan.’

Samassa julistuksessa meille muistutetaan ystävällisyyden, myötätunnon ja vieraanvaraisuuden merkityksestä. Ne antavat toivoa, luovat turvallisuutta ja vahvistavat yhteistyötä. Ne ovat merkki siitä, että Jumalan rakkaus vaikuttaa maailmassa ja uudistaa sitä.

Kotikulmillamme kokoonnutaan yhteen ja rukoillaan yhdessä rukousviikon merkeissä. Ensi sunnuntaina 19.1. Miehikkälässä aloitetaan messulla Miehikkälän kirkossa ja sen jälkeen siirrytään yhteiselle ohjelmalliselle lounaalle helluntaiseurakunnan rukoushuoneelle. Haminassa on seuraavana sunnuntaina 26.1. ekumeeninen kirkkovaellus. Yhteinen rukous ja vieraanvaraisuus yhdistävät.

Tervetuloa!
Matti Astola, Miehikkälän kappeliseurakunnan kappalainen