Ystävyysseurakuntasuhde elvytettiin uudelleen Hiiumaalla lokakuussa 2017. Vas. Juha Parjanen, Jukka Hyvönen, Anne Liis Tilk ja kirkkoherra Kristjan Simson

Emmasten seurakunta sijaitsee Hiidenmaan saarella Eestissä. Yhteyttä sinne on pidetty 80-luvulta alkaen. Virallinen ystävyysseurakuntasuhde solmittiin vuonna 1989 Emmasten ja Virolahden seurakuntien välille. Nyt Emmaste on yksi Haminan seurakunnan ystävyysseurakunnista.

Emmastesta ja Hiidenmaalta tulee ystäviä vieraiksi seurakuntaamme elokuun lopulla saaren seurakuntien yhteisen kirkkoherran Kristjan Simsonin johdolla. He majoittuvat Lypsyniemen leirikeskukseen ja vierailevat muun muassa Pertun markkinoilla Virolahden kirkolla lauantaina 24.8.

Perjantaina 23.8. klo 18 alkaen vietetään Lypsyniemessä ystävyyden iltaa. Tervetuloa tapaamaan ’hiiulaisia’ ystäviämme!